Bio

Terje Baugerød er kantor i Ris kirke i Oslo i tillegg til frilansvirksomhet som musiker, produsent og komponist/arrangør.

Ris orgel + TB

Han er utdannet organist og pianist ved Norges Musikkhøgskole med Bjørn Boysen som lærer på orgel og Kaare Ørnung som lærer på piano. Han avla eksamen på begge instrumenter i 1991. Etter dette studerte han orgel med Hans Fagius i København. Han har en allsidig musikalsk bakgrunn.

Terje 12

I tillegg til sitt virke som organist og som utøver innen klassisk musikk, arbeider Baugerød særlig med pop, elektronika og tradisjonsmusikk fra forskjellige kulturer. Han har blant annet hatt flere studie- og arbeidsopphold i Mali i Vest-Afrika. Han er spesielt opptatt av å bygge broer og bryte ned kunstige musikalske genre-barrierer.

100_0123.JPG

Terje Baugerød er aktiv som produsent, komponist og arrangør og har vært musikalsk ansvarlig for en rekke prosjekter.

I 2013 opprettet han plate- & produksjonsselskapet TerjeB Production. Dette selskapet står for utgivelser både av egne og andres musikkproduksjoner med distribusjon til alle verdens ledende digitale salgs- og streamingtjenester via Phonofile.

For oversikt over utgivelser, se her.

Blant priser og utmerkelser kan nevnes komponiststøtte fra Statens Kunstnerstipend og pris i komponistkonkurranse i Tsjekkia.

Som kantor i Ris kirke siden tusenårsskiftet har han vært sentral i anskaffelsen av det nye orgelet.

IMG 4630

 © Terje Baugerød 2018